Передплата 2024 «Добра кухня»

Сам п'ю, сам гуляю: депутати Ладижина дозволили собі виступати російською

  • 21.02.2021, 12:35
  • 2 245

У міській раді міста Ладижин Вінницької області внесли зміни до регламенту, аби надати можливість місцевим депутатам виступати російською мовою під час сесій міськради та засідань комісій

За відповідні зміни до регламенту проголосували майже всі новообрані місцеві депутати, включно з міським головою Валерієм Коломєйцевим, повідомляє вінницький портал Vежа.

Голоси «проти» дали лише двоє ладижинських обранців: Іван Котик та Андрій Скакодуб. У зв’язку з цим депутат Скакодуб звернувся зі скаргою до уповноваженого із захисту державної мови, у якій просить привести регламент роботи Ладижинської міськради у відповідність до вимог закону України «Про забезпечення функціонування української мови як державної».

Читайте також: «Буду вас перекладати»: Сєнкевич потролив депутата від ОПЗЖ на сесії міськради

На думку Скакодуба, таке рішення ухвалили, аби Коломєйцев, який практично не володіє державною мовою, мав «законні» підстави виступати на сесії міськради російською.

Коломєйцев очолює Ладижин вже 19 років. Вперше він став міським головою у березні 2001 року. Чиновник родом із селища Провідєніє Чукотського району Хабаровського краю в Росії.

Схожі новини