Передплата 2024 ВЗ

Без текстів, відео та фото: що відомо про нову соцмережу Clubhouse

  • 13.02.2021, 18:35
  • 888

Clubhouse - нова соціальна мережа, але без текстів, відео чи фото. В її основі лише аудіо. Наразі цією мережею не всі можуть скористатися

#Букви розбиралися, що ж такого особливого у новій соцмережі.

Читайте також: Наче сторіз, але не зовсім: у Twitter з'явиться нова функція

Clubhouse працює лише на пристроях Apple, а для того, аби зареєструватися, знадобиться запрошення від користувача. Можливо, це не дуже зручно для тих, хто хотів би спробувати щось новеньке, та, мабуть, інтерес підігріває.

Коли з’явився Clubhouse?

Clubhouse з’явився у березні 2020 року. Його творці — колишні працівники Google — Пол Девідсон і Рохан Сет. Задум створили голосову соцмережу з’явився у розпал пандемії коронавірусу, коли співробітникам багатьох компаній довелося працювати вдома.

У Clubhouse можна спілкуватися в режимі реального часу, але без відео — виключно за допомогою обміну аудіоповідомленнями.

Спочатку Clubhouse користувалися люди з IT-сфери. Потім туди почали приєднуватися їхні друзі. Наразі у соцмережі близько двох мільйонів користувачів.

Після реєстрації додаток запропонує новому користувачу обрати теми, що цікавлять: політика, спорт, лайфстайл, стендапи і тому подібне. А надавши додатку доступ до списку своїх контактів, можна дізнатися, хто з них уже користується Clubhouse.

Конфіденційність чатів

Особливістю Clubhouse — є конфіденційність. Після завершення бесіди чати видаляються, тому зайти пізніше і прослухати повідомлення вже не вийде.

Також немає можливості зробити запис з екрана смартфона — відео в такому випадку буде записуватися без звуку.

Як працює Clubhouse?

Можна доєднатися до вже наявного обговорювання, а можна самому створили свою тему.

Аудіочати можуть бути як закриті, лише для певного кола людей, так і загальнодоступні — тобто доєднатися може будь-хто.

Зірки в Clubhouse

31 січня у своєму Twitter Ілон Маск анонсував, що створить свій аудіочат і запросив усіх охочих доєднатися.

Але цих охочих було занадто багато, отож, не всі могли послухати гендиректора Tesla. Тому для цієї розмови зробили виняток — її запис опублікували на YouTube.

Facebook хоче створити конкурента Clubhouse

Як пише видання The Verge, Facebook має намір створити конкурента Clubhouse.

Стартап перебуває на «ранніх стадіях розробки», тому неясно, коли його запустять і чи запустять взагалі.

Варто відзначити, що генеральний директор Марк Цукерберг також приєднався до Clubhouse і взяв участь в «кімнаті», щоб поговорити про майбутнє доповненої і віртуальної реальності. Його присутність в додатку сильно здивувала учасників.

Схожі новини