Передплата 2024 ВЗ

Сайти проросійських каналів залишилися без доменів

  • 05.02.2021, 13:35
  • 741

У сайтів, що пов'язані з телеканалами "112", NewsOne та ZIK, відібрали основні домени "***.ua". Нині контент заблокованих проросійських мовників доступний лише на резервних адресах. Наразі працює редирект (перенаправлення)

Про це йдеться в заяві на новому сайті ZIK.

«Старі домени у сайтів забрали, вони були „розделеговані“. Тобто власники доменів, сайтів телеканалів, втратили можливість їх адмініструвати», — йдеться в повідомленні.

Читайте також: СБУ оприлюднить документи щодо заблокованих каналів Медведчука

Нагадаємо, 2 лютого президент Володимир Зеленський ввів у дію рішення РНБО про персональні спеціальні економічні та інші обмежувальні заходи (санкції) щодо нардепа від ОПЗЖ Тараса Козака.

Також на 5 років запровадили санкції проти каналів NewsOne, ZIK і «112 Україна», які пов’язують з кумом президента РФ, нардепом від ОПЗЖ Віктором Медведчуком.

У спільній заяві телеканали пообіцяли продовжити роботу, звинувативши Зеленського в «політичній розправі над неугодними ЗМІ».

Представник президента в Конституційному суді Федір Веніславський оцінив можливість скасування санкцій проти каналів 112, NewsOne та Zik через суд. Він заявив, що рішення РНБО є бездоганним.

Схожі новини