Передплата 2024 «Добра кухня»

Російську владу налякав протест сніговиків

  • 28.01.2021, 15:35
  • 686

У Росії правоохоронці розігнали акцію протесту сніговиків із плакатами «Геть Путіна», «Вово, між нами все скінчено», «Мир хатам, війну палацам»

Про це повідомляє Російська служба BBC.

Незвичайний мітинг організувала глава руху «Помор'я — не смітник», екоактівістка з Архангельської області Олена Калініна. Пікет почався 26 січня в селі Зачаття. Жінка зліпила чотири сніговика, яким дала в руки плакати: «Вово, між нами все скінчено», «Геть царя», «Мир хатам, війну палацам!» і «Це наша країна!».

Жінка опублікувала фотографії протестувальниців у соцмережах. Через день до неї приїхала місцева поліція і відвезла у відділення, щоб скласти протокол.

Пізніше вона повідомила, що правоохоронці все-таки не стали складати протокол.

Згадуючи реакцію поліції, Калініна заявила: «Ну, звісно, вони в шоці. Вони ж звичайні люди. Наші, місцеві, сільські. І вони приголомшені тим, що держава реагує на такі „протести“. І, напевно, всі розумні люди таким чином би поставилися. Через цю реакцію поліції про сніговиків тепер знають всі, хоча вони могли б просто тихенько постояти, поки не розтануть. Дізналися б тільки односельчани і читачі моєї сторінки», — згадує вона.

Сніговики досі стоять, проте поліція забрала плакати.

Читайте також: У Білорусі чоловіка судитимуть за «протестного» сніговика

Нагадаємо, 23 січня по всій Росії пройшли масові протести на підтримку опозиційного політика Олексія Навального. Понад 100 тисяч людей вийшли на акції протесту. Рекордні 3200 осіб були затримані.

17 січня Навального затримали при проходженні прикордонного контролю в московському аеропорту Шереметьєво. Політик повернувся до Росії з Німеччини, де лікувався і відновлювався від наслідків отруєння нервово-паралітичним речовиною Новачок.

Федеральна служба виконання покарань пояснила, що опозиціонер перебував у розшуку «за багаторазові порушення випробувального терміну» у справі Ів Роше. ФСВП попросила суд замінити умовний термін на реальний.

Через 16 годин після повернення в Росію Навального заарештували на 30 діб — до 15 лютого. Засідання суду проходило в будівлі відділу поліції в підмосковних Хімках.

Схожі новини