Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Беруть у лещата: на білорусько-українському кордоні з'являться російські війська

  • 20.01.2021, 19:35
  • 1 201

Білорусь запросила російських військових для створення спільних розвідувальних пунктів на кордоні з Україною

Про це повідомив в Telegram журналіст Андрій Цаплієнко. Він також опублікував копію відповідного листа силовиків з Мінська до московських колег.

Документ має гриф «Для службового користування». У ньому головний білоруський прикордонник Анатолій Лаппа запропонував першому заступнику ФСБ РФ Володимиру Кулешову створити постійні розвідувальні пости уздовж всього українсько-білоруського кордону.

Об'єкти в листі називаються «спільними постами радіоелектронної і технічної розвідки». На них буде перебувати російська розвідувальна техніка і російські військові.

«Цей документ, знайдений українськими спецслужбами, доводить: наш кордон з Росією — стає фактично на 1084 кілометри довший», — написав Цаплієнко.

Лист силовиків Білорусі. Джерело: Telegram Цаплієнка
Лист силовиків Білорусі. Джерело: Telegram Цаплієнка

У сюжеті ТСН уточнили, що лист датований 17 грудня 2020 року. І саме з цього часу на тихих білоруських заставах почалася метушня.

«На активних напрямках вони несуть службу більш інтенсивно. Останнім часом ми спостерігаємо несення служби і пішим чином, і в нічний час, і з використанням техніки», — сказав начальник відділу інспекторів прикордонної служби «Задеріївка» Олег Омельчішин.

Читайте також: «Лукашенко готовий віддати Білорусь за посаду у Союзній державі», — політолог

Командувач Об'єднаних Сил ЗСУ Сергій Наєв заявив, що українські військові проводять контррозвідувальні заходи, розуміючи, що може бути створений союз під єдиним командуванням Росії і Білорусі.

Він також зазначив, що на білорусько-українському кордоні будуть використовуватися такі ж засоби, як на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей.

Схожі новини