Передплата 2024 «Добрий господар»

Ізраїль - лідер із вакцинації у світі: як це вдалося

  • 02.01.2021, 15:30
  • 602

Близько 11 відсотків населення Ізраїлю вже отримали першу дозу вакцини проти коронавірусу

Ізраїль посідає перше місце в світі за кількістю вакцинованих на 100 чоловік. Газета The New York Times провела всебічний огляд ізраїльської кампанії вакцинації, щоб спробувати пояснити цей успіх на тлі політичної нестабільності в країні, пишуть Деталі.

Для порівняння — в США вакциновано менше одного відсотка населення, а в декількох країнах Європи ще менше.

Розслідування The New York Times засноване на заявах ізраїльських експертів у сфері охорони здоров'я.

«Це досить дивна історія», — сказав американській газеті професор Ран Баліцер, глава кабінету експертів «Маген Ізраїль». За його словами, відносно невеликий розмір території Ізраїлю відіграє роль в успіху вакцинації. Крім того, газета процитувала слова міністра охорони здоров'я Юлія Едельштейна, який стверджував, що глобальне лідерство в кампанії вакцинації пов'язане з попередньою підготовкою до неї.

Ізраїль поки офіційно не оголосив про кількість отриманих доз вакцини і розмір оплати за них. Едельштейн сказав, що навіть якщо виявиться, що Ізраїль заплатив більше, ніж інші країни, відновлення економічної діяльності в країні все одно буде вартувати цього.

The New York Times також намагалася проаналізувати поведінку прем'єр-міністра Біньяміна Нетаніягу в боротьбі з пандемією на тлі нестабільності в політичній системі. У статті йдеться, що Нетаніягу зробив кампанію вакцинації своїм особистим завданням і перетворив перспективу швидкого виходу з кризи своєю боротьбою за політичне виживання.

Схожі новини