Передплата 2024 «Добрий господар»

"Не знаю, хто ви": з'явилося відео, на якому суддя Вовк дає дропака від НАБУ

  • 24.12.2020, 18:55
  • 863

Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) показало, як вручали повістку про виклик до Вищого антикорупційного суду голові Окружного адмінсуду Києва (ОАСК) Павлу Вовку

Відповідне відео опубліковано на Facebook-сторінці НАБУ.

«Ось як це було…», — наголошується у підписі до відео.

На записі видно, що Вовка явно застали зненацька. Як повідомили в бюро, вручення повістки відбулося під час святкування, організованого колишнім народним депутатом, президентом одного з юридичних вишів України.

Читайте також: «Плюшки» та «ані хвилини без бабла»: НАБУ опублікувало епічні фрази корупціонерів

Павло Вовк фактично тікає від детектива, який зачитує і намагається вручити йому повістку.

«Я не знаю, хто ви», — говорить Вовк.

У підсумку суддя сідає в автомобіль, а детектив передає йому документ всередину. Але перед тим, як поїхати, Вовк викидає повістку.

Справа про захоплення влади: у чому підозрюють Вовка

17 липня відбулися обшуки в ОАСК, а також у Державній судовій адміністрації (ДСА). Потім детективи НАБУ пред'явили підозри щодо створення злочинної організації і захоплення влади голові ОАСК Павлу Вовку, його заступнику Євгену Аблову, п'ятьом суддям і керівнику ДСА Зиновію Холоднюку.

За даними Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, 12 осіб на чолі з головою ОАСК діяли в рамках злочинної організації, яка мала на меті захоплення держвлади шляхом встановлення контролю над ВККС, Вищою радою правосуддя і створення штучних перешкод в їх роботі. Також НАБУ оприлюднило записи розмов нібито цих суддів.

У САП стверджують, що ця злочинна організація ухвалювала замовні рішення у власних інтересах, а також в інтересах політичних і ділових кіл.

Пізніше Вовк і Холоднюк заявили, що їм не вручали повідомлення про підозри.

11 серпня у НАБУ заявили про оголошення у розшук сімох фігурантів у справі про можливе захоплення державної влади керівництвом ОАСК. Йшлося про Вовка, Володимира Келеберду, Ігоря Качура, Миколу Сіроша, Ігоря Погрібніченка, Олексія Огурцова, Сергія Остапця.

12 серпня в Окружному адмінсуді Києва запевнили, що оголошені в розшук судді — на робочих місцях.

1 вересня Вища рада правосуддя відмовилася відсторонити Вовка від здійснення судочинства.

Також ВРП повернула генпрокурору три клопотання про тимчасове відсторонення суддів ОАСК і ще два відмовилася задовольнити. Рішення ВРП стосуються Аблова, суддів Погрібніченка, Огурцова, Качура та Келеберди.

1 жовтня ВАКС відсторонив Холоднюка від посади.

3 листопада НАБУ оголосило Вовка у розшук.

Схожі новини