Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Експерти закликали швейцарський уряд негайно ввести локдаун

  • 16.12.2020, 13:35
  • 555

Провідний експерт, що консультує уряд Швейцарії з питань пандемії коронавірусу, закликав ввести негайну і сувору ізоляцію, щоб стримати поширення коронавірусу

Про це повідомляє «Європейська правда» з посиланням на Reuters.

«Ми вважаємо, що нам потрібні дуже суворі заходи, і чим раніше, тим краще», — сказав на брифінгу для ЗМІ Мартін Акерманн, який очолює незалежний науковий консультативний орган по COVID-19.

Акерманн закликав закрити ресторани, другорядні магазини і ввести суворі правила роботи з дому.

«Ми побоюємося, що в кінці року ми побачимо більш тісні контакти. У нас погана ситуація, і є великий ризик її погіршення», — додав він.

На відміну від сусідніх країн, Швейцарія досі утримувалася від введення нового карантину, дотримуючись рекомендацій і наказуючи ресторанам, барам і магазинам закриватися з 19:00 в більшості регіонів країни. Гірськолижні курорти залишаються відкритими.

Читайте також: Локдаун і настрій: психолог розповів як пережити період карантину

Але показник поширення вірусу, який наразі складає 1,13, свідчить про експоненційне зростання інфекцій, тому уряд перебуває під дедалі більшим тиском, щоб оголосити про подальше посилення заходів.

У Швейцарії зареєстровано 4 271 випадків COVID-19 за останні 24 години і 103 випадки смерті. У цьому місяці було підтверджено понад 55 000 випадків зараження, 962 людини померли.

Патрік Матіс, відповідальний за кризове управління у швейцарських органах охорони здоров'я і міжнародну співпрацю, сказав на брифінгу для ЗМІ, що Швейцарія впоралася з другою хвилею вірусу гірше, ніж її сусіди.

Схожі новини

Популярне за добу

Популярне за тиждень