Передплата 2024 «Добрий господар»

Бутусов позивається на Міноборони за хамство та брехню

  • 11.12.2020, 16:15
  • 704

Журналіст Юрій Бутусов, якому пропонували роботу в Міністерстві оборони, подає в суд на відомство і буде вимагати вибачень

Про це йдеться на Facebook-сторінці Бутусова.

«Міністр оборони Андрій Таран збрехав про проведення зі мною співбесіди, збрехав про причини відмови в наданні мені посади — замість цього мені нахамили на сайті МО.

Буду змушений подавати до суду на Міноборони і вимагати офіційних вибачень і видалення образ на мою адресу, прошу допомоги правозахисників".

За словами Бутусова, його не запросили на зустріч з міністром оборони і не дали можливість представити власну програму дій.

Також він заявив, що йому не надали жодної посади, яку він міг би посісти в Міноборони.

Він повідомив, що хотів би посісти посаду «заступника міністра оборони» і представити програму дій: «Мені здавалося, якщо ця програма не підходить, будуть представлені якісь конкретні зауваження, немає проблем, я готовий до публічної полеміки. Але як тільки я дав згоду — мені просто нахамили».

Бутусов стверджує, що 10 грудня йому подзвонив начальник департаменту кадрової політики Міноборони Олег Яцино, якому він сказав, що чекає на зустріч з міністром: «Яцино мені подякував і повісив трубку. Після цього я прочитав мерзенну брехню і хамство на свою адресу на сайті Міноборони».

За словами журналіста, ніхто з Міноборони з ним нічого не обговорював: «Якби зі мною провели зустріч, якби я зміг роз'яснити суть моєї програми, які кадри я збираюся залучати до роботи, і після нашої бесіди мені б написали відмову — дії Міноборони мали б якусь логіку. Але всього цього не було».

Бутусов вважає, що Міноборони займається «цькуванням неугодного журналіста».

Журналіст вимагає публічної дискусії з міністром Андрієм Тараном про суть його програми.

Читайте також: Юрій Бутусов: Зеленський керує роботою правоохоронних органів в ручному режимі

Нагадаємо, 8 грудня Міністерство оборони запропонувало роботу журналісту Юрію Бутусову, який критикує роботу відомства.

Того ж дня Бутусов заявив, що згоден працювати в Міністерстві оборони, чекає зустрічі з міністром чи президентом і має програму дій.

9 грудня пізно увечері Міноборони опублікувало заяву, в якій запросило Бутусова на співбесіду й обіцяло пояснити «різницю між Міноборони та Генштабом».

Пізніше у відомстві заявили, що кадрові служби поспілкувалися з Бутусовим, але нібито не знайшли вакансій для нього, які б влаштували усіх.

У Міністерстві заявили: «Порядок призначення на посади не передбачає винятків ані для людей, які вважають, що міністр оборони може призначати «міністра оборони», ані для авторів чудесних «програм», в яких поради космічного масштабу межують з космічного масштабу некомпетентністю, ані для людей з «комплексом Наполеона».

Схожі новини