Передплата 2024 «Добра кухня»

В Італії зафіксували рекордну кількість смертей від COVID-19

  • 25.11.2020, 13:35
  • 619

В Італії за добу, 24 листопада, померли 853 пацієнти, інфікованих коронавірусом, – це стало найбільшим добовим показником смертності в країні з кінця березня

Днем раніше було зафіксовано на 200 смертей менше, пише Ansa з посиланням на італійське міністерство охорони здоров'я. Водночас медики заявили про ознаки тенденції до стабілізації ситуації з COVID-19.

Цей висновок ґрунтується на тому, що за 23 листопада в країні провели 188 659 тестів проти 149 тис., зроблених днем раніше, й рівень позитивних тестів в обох випадках був практично однаковим.

Індекс поширення наразі становить 1,2 і продовжує падати, заявили в міністерстві охорони здоров'я Італії. Протягом двох тижнів він тримався на рівні 1,7, потім знизився до 1,4.

Читайте також: Італія б'є коронавірусні рекорди: ситуація стрімко погіршується

На думку міністра охорони здоров'я Роберто Сперанца, це вказує на правильний напрям руху країни на шляху до подолання епідемії.

Нагадаємо, в Італії на зимові свята закриють лижні траси для туристів. Це пов'язано з COVID-19. У країні очікують третю хвилю пандемії й тому не можуть дозволити відновити «лижні» канікули. Прем'єр-міністр Італії Джузеппе Конте закликав європейських лідерів до «європейської координації» в цій ситуації.

Схожі новини

Популярне за добу

Популярне за тиждень