Передплата 2024 ВЗ

Як підживитися вітаміном D восени?

  • 22.11.2020, 20:35
  • 1 180

Осінь — стресовий період для більшості українців. Ця осінь є особливою, адже суспільство перебуває у тенетах пандемії коронавірусу та фактично переживає другу хвилю COVID-19

Американські вчені з'ясували, що у хворих на COVID-19 з нормальним рівнем вітаміну D в крові кількість важких випадків і смертей значно нижче, ніж у тих, у кого спостерігається його дефіцит.

Медики не вважають, що наявність даного вітаміну позначається на перебігу хвороби, але не виключають, що його наявність сприяє боротьбі з інфекцією, ідеться у матеріалі moirebenok.ua.

Не секрет, що найкращий спосіб отримати D-вітамінізацію — побути на сонці. Причому, чим темніше шкіра, тим довше слід приймати «сонячні ванни». Однак з настанням осені і пори дощів мова зайшла про нестачу цього вітаміну.

Виправити ситуацію можна, змінивши свій раціон. Так, передусім необхідно подбати про своє денне меню і записати у нього продукти з корисними речовинами.

Жирна риба — найвідоміше природне джерело вітаміну D. Додайте в свій раціон сардини, лосось, скумбрію, і недолік «сонячного вітаміну» не буде проблемою. Крім того, риба багата йодом, а також особливим жировим комплексом омега-3.

Яйця, зокрема їх жовтки, — ще один спосіб отримати дозу D-вітаміну. Вони не тільки заповнюють брак вітаміну, але й сприяють його виробництву.

Гриби. Їжте лисички, сироїжки або грузді — всі вони містять високий рівень вітаміну D.

Молоко. У ньому ви знайдете не тільки кальцій і залізо, а й корисний сонячний мікроелемент. А щоб не було проблем зі шлунком, можна вживати не коров'яче молоко, а соєве, мигдальне або гречане.

Вітамінні добавки. Нерідко лікарі прописують додаткові джерела вітаміну D — це риб'ячий жир або спеціальні препарати. Однак не поспішайте бігти в аптеку, обов'язково проконсультуйтеся спочатку зі своїм лікарем.

Пам`ятайте, що безладне лікування не покращить ваш стан, а, навпаки, може погіршити самопочуття і нашкодити здоров`ю.

Схожі новини