Передплата 2024 «Добрий господар»

Степанов повідомив, за якої умови МОЗ вимагатиме повного локдауну

  • 21.11.2020, 08:55
  • 710

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов розповів, що при теперішньому співвідношенні хворих та шпиталізованих повний локдаун в Україні можуть ввести за умови 30 тисяч нових хворих COVID на добу

Про це повідомляє Степанов в ефірі телеканалу «Інтер».

Степанов розповів, що повного карантину в країні вимагатимуть при локдауні конкретно медичної системи. Це може статися, коли кількість нових хворих на коронавірус буде по 30 тисяч декілька днів.

«Якщо буде загроза повного локдауну медичної системи, ми будемо наполягати на тому, що треба вводити більш жорсткий карантин.

Для нас головне — це кількість людей, які госпіталізуються. Якщо говорити про відсоток хворих, які потрапляють до лікарні, я думаю, що серйозне навантаження на медичну систему може викликати вже понад 30 тисяч інфікованих на добу в певному періоді".

Раніше локдаун очікували і при 9500 хворих за добу, і при 15 тисячах. Степанов пояснює це тим, що кількість ліжок збільшується, тому медична система витримує складніші ситуації.

Читайте також: Степанов зробив важливу заяву щодо лікування COVID-19

Нагадаємо, 11 листопада Кабмін скасував адаптивний карантин, посилив буденний карантин по всій Україні й запровадив повний «локдаун» по вихідних з 14-го до 30-го листопада щонайменше.

Рішення уряду викликало потужний протест малих підприємців, які кажуть, що влада позбавляє їх можливості вижити. Уряд запевнив, що готує компенсації для бізнесу.

Виступаючи з трибуни ВР 17 листопада, прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив: якщо результату карантину вихідного дня не помітять через кілька тижнів, доведеться посилювати карантинні обмеження.

Схожі новини