Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

"Обійдеться без рульок": берлінський паб закинув у чорний список Ангелу Меркель

  • 02.11.2020, 11:55
  • 716

У Німеччині популярний берлінський пивний ресторан Ständige Vertretung ("Постійне представництво") вирішив внести в чорний список канцлерку Ангелу Меркель, кількох чиновників з її уряду й бургомістра німецької столиці

У такий спосіб паб відреагував на посилення карантину, яке передбачає нове закриття ресторанів і кафе. Зокрема, у пабі заявили, що не хочуть більше подавати кельш і свинячі рульки тим, хто вводить такі жорсткі обмеження для ресторанів. Про це пише видання Der Tagesspiegel.

Хто потрапив у чорний список:

  • Ангела Меркель — канцлерка Німеччини,
  • Олаф Шольц — міністр фінансів Німеччини,
  • Міхаель Мюллер — бургомістр Берліна,
  • Маркус Зедер — прем'єр-міністр Баварії,
  • Ділек Калайчі — сенаторка з питань охорони здоров'я в Берліні.

Керівники пабу Йорн Петер Брінкманн і його партнер Ян Філіп Бубінгер звинувачують владу в тому, що це саме вона даремно витрачала час замість підготовки до нової хвилі пандемії. Мовляв, ресторан StäV зміг підготуватися, щоб уберегти відвідувачів.

Читайте також: Ангела Меркель ізолювалася, але ходить в супермаркет

«За даними інституту Роберта Коха, інфікування в гастрономічних закладах становить менше як 3%. Та попри це, уряд оголосив загальнонаціональну заборону для роботи ресторанів», — заявили Брінкманн і Бугінгер.

Коротко про коронавірус у Німеччині:

За увесь час пандемії в Німеччині захворіли понад 552 тисячі людей. За цим показником Німеччина є 15-ою країною у світі й 5-ою в Європі, якщо не брати до уваги Росію.

З усіх хворих понад 363 тисячі людей вже одужали, але станом на 2 листопада 10 тисяч 541 людина померла через інфекцію.

Схожі новини