Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

"З листопада по січень будуть такі піки, що всі прозріють", - інфекціоністка

  • 20.10.2020, 18:15
  • 7 673

У протидії епідеміям інфекційних захворювань рекомендації медиків повинні бути пріоритетніше від будь-яких "особистих думок" на цю тему, подобається це комусь чи ні

Таку думку висловила завкафедрою інфекційних захворювань Національного медуніверситету Ольга Голубовська в інтерв'ю Олесі Бацман на YouTube.

«Ніякої „демократії“ в подоланні інфекційного захворювання бути не може. Тому що люди можуть не розуміти цю проблему», — сказала вона, навівши приклад, коли молодь розносить інфекцію, тому що «не стикалися із цим або не вистачає розуму усвідомити загрозу».

Інфекціоніст поскаржилася, що безвідповідальна поведінка людей під час епідемії — ігнорування масок і дистанціювання, ходіння в гості і подібна соціальна активність, — наслідок того, що держава дозволяє так чинити.

Читайте також: Рестарт пандемії: експерти дали невтішний прогноз для світу

«Треба посилювати», — підкреслила доктор медичних наук, додавши, що навіть у країнах ЄС під час хвиль коронавірусу впровадили систему штрафів за порушення вимог епідрежиму, як для фіз-, так і юросіб.

Голубовська стверджує, що через рік світ, який переживає пандемію COVID-19, «буде зовсім іншим, багато хто переоцінить свої пріоритети».

«Вже в квітні всі будуть по-іншому дивитися на цю проблему. <…> Ми на межі колапсу. Це вже абсолютний факт. Особливо ті зони, які вже „червоні“. А ми ще не увійшли навіть у найважчий сезон. З листопада по січень будуть такі піки, що всі прозріють», — прогнозує Голубовська — член оперативного штабу МОЗ щодо запобігання поширенню COVID-19.

Схожі новини