Передплата 2024 «Добра кухня»

У низці діснеївських мультфільмів угледіли расизм

  • 17.10.2020, 12:35
  • 912

Як мінімум одинадцять класичних мультфільмів студії Disney, серед яких «Пітер Пен», «Дамбо», «Книга джунглів», «Коти-аристократи», «Леді та Блудько» й низка інших, тепер демонструватимуться на стрімінговому сервісі Disney+ з поміткою про расистський контент

Як повідомляє Reuters, при перегляді цих мультфільмів можна побачити відповідний дисклеймер.

«Ця програма демонструється в тому вигляді, в якому вона була створена. Вона може містити застарілі культурні установки», — застерігається в новій помітці.

Читайте також: Через «расизм»? Культовий фільм «Віднесені вітром» видалили із сервісу HBO

Зокрема, на своєму вебсайті представники компанії уточнили, що в мультфільмі про Пітера Пена можна побачити расистське та стереотипне зображення корінних американців. У «Леді та Блудьку» і «Котах-аристократах» трапляються карикатурні зображення персонажів азійського походження — сіамських котів. У «Дамбо» персонаж ворони на ім'я Джим є карикатурою на афроамериканців.

«Ці стереотипи були неправильними тоді і є помилковими зараз. Замість того, щоб видаляти цей вміст, ми хочемо показати його шкідливий вплив, вчитися на ньому та ініціювати обговорення з метою створення більш інклюзивного майбутнього», — зазначили в Disney.

Схожі новини