Передплата 2024 «Добра кухня»

У Франції 18-річний чеченець відрізав голову вчителю

  • 17.10.2020, 08:35
  • 2 068

У французькому місті Конфлан-Сен-Онорін неподалік Парижа невідомий під ісламістські гасла обезголовив людину. Підозрюваного пізніше вбила поліція

Про це повідомляє La gazette.

Чоловік після вбивства втік, а пізніше його спіймали у сусідньому місці. Поліція застрелила нападника.

Видання зазначає, що жертва — вчитель історії в школі. Повідомляється, що він показував карикатури на Мухаммеда під час уроку громадянської освіти в 4 і 5 класах. Через кілька годин після уроку один з обурених батьків, як повідомляється, розмістив відео в інтернеті, де розповів про вчителя та його карикатури. Видання зазначає, що це могло стати причиною нападу.

Справою займається антитерористична прокуратура. У Конфлан-Сен-Онорін планують приїхати президент Еммануель Макрон, прем'єр Жан Кастекс, а також, ймовірно, приєднається міністр внутрішніх справ Джеральд Дарманін.

Прокурори заявили, що вони розглядають інцидент як «вбивство, пов'язане з терористичною організацією».

Читайте також: Басараб: «За терактами у Франції стоїть Путін»

За словами репортера Associated Press, Макрон відвідав школу, а озброєна поліція оточила територію навколо установи.

Особу підозрюваного не розголошують. Французькі ЗМІ повідомили, що підозрюваним виявився 18-річний чеченець, уродженець Москви. Цю інформацію не вдалося підтвердити. Посольство Росії в Парижі запросило інформацію про підозрюваного у французької влади, повідомило російське федеральне агентство ТАСС.

Довідково: Франція запропонувала притулок багатьом чеченцям з тих пір, як російські збройні сили воювали в Чечні в 1990-х і початку 2000-х років.

Нагадаємо, 7 січня 2015 року троє озброєних людей напали на редакцію сатиричного журналу Charlie Hebdo в Парижі, загинули 10 журналістів і двоє поліцейських.

Причиною нападу були карикатури на ісламські релігійні символи.

Схожі новини