Передплата 2024 «Добрий господар»

Мадрид ізолюють: уряд Іспанії посилює карантин

  • 01.10.2020, 13:11
  • 860

Показник захворюваності на COVID-19 у Мадриді є одним із найвищих серед усіх регіонів Європи

Уряд Іспанії на тлі прискорення поширення нової коронавірусної інфекції COVID-19 попередив про посилення карантинних обмежень у регіоні Мадрид. Про це повідомляє The Guardian.

Зокрема, центральна влада ухвалила рішення про часткову ізоляцію столиці із населенням у понад три мільйони осіб та дев'яти її передмість, у кожному з яких проживають не менше 100 тисяч осіб.

Пересування для мешканців регіону буде обмежене, якщо мова не йтиме про важливі поїздки, зокрема на роботу, навчання, до лікарів або за покупками.

Окрім того, громадські зібрання обмежуватимуться шістьма людьми, а бари та ресторани працюватимуть лише до 23:00. Закриються також парки та ігрові майданчики.

Нові правила карантину почнуть діяти впродовж кількох наступних днів.

Водночас регіональна влада заявила, що це рішення не мало правового підґрунтя, тоді як міністр охорони здоров'я Сальвадор Ілла сказав, що «здоров'я Мадрида — це здоров'я Іспанії».

У Мадриді показник захворюваності на COVID-19 на 100 тисяч населення сягає 735 випадків. Він є одним із найвищих серед усіх регіонів Європи, а також вдвічі перевищує національний показник Іспанії.

Схожі новини