Передплата 2024 ВЗ

Падіння літака Ан-26: спецслужби оприлюднили хронологію подій

  • 26.09.2020, 12:55
  • 1 943

Співробітники Служби безпеки України, Міністерств внутрішніх справ і оборони провели щохвилинний розбір аварії літака Ан-26 ЗСУ в Чугуєві Харківської області

Як повідомляє на офіційному сайті СБУ, о 18:50 25 вересня стартував політ із навчання курсантів штурманській справі. Його закінчення планувалося о 22:50.

За інформацією заступника голови МВС Антона Геращенка, за штурвалом перебував пілот, майор Богдан Кишеня — інструктор, який мав наліт близько 800 годин. Курсанти по черзі сідали в праве крісло поруч із ним для отримання навичок пілотування та управління літаком.

За планом Ан-26 повинен був зробити до 10 злетів і посадок по 15 хвилин кожен. Після кожної посадки літак оглядався технічними фахівцями і злітав знову.

О 20:38 командир корабля повідомив диспетчеру про неполадки з лівим двигуном. Водночас він був в цілому спокійний і готувався робити посадку на одному двигуні, що передбачено технічними регламентами.

Видимість була ясною. Вітер мінімальний. Пілот сотні разів робив захід на посадку на рідний для нього аеродром.

О 20:40 інструктор сказав диспетчеру, що готовий до посадки.

О 20:43 пройшов дальній привід.

О 20:45 літак пропав з радарів, звалився на землю і загорівся.

На даний момент «чорні ящики» Ан-26 знайдено, але поки не винесено з уламків літака.

Нагадаємо, міністр оборони Андрій Таран заявив, що АН-26, імовірно, зачепився крилом за землю.

Читайте також: ДБР шукає свідків авіатрощі під Харковом

Нагадаємо, авіакатастрофа з літаком ЗСУ Ан-26 трапилася приблизно о 20:45 в п'ятницю, 25 вересня. Літак розбився під час заходу на посадку.

Офіційно було підтверджено 22 жертви катастрофи. Спочатку повідомлялося, що на борту було 28 осіб, проте в ДСНС уточнили, що 27 — курсанта Олександра Харченка до польоту не допустили останньої миті.

Водночас Офіс генпрокурора заявив про 25 жертв і двох, що вижили.

Схожі новини