Передплата 2024 «Добрий господар»

А на десерт - вівсяний пиріг з яблуками! Низькокалорійний рецепт від кулінарів

  • 22.09.2020, 20:35
  • 9 794

Вівсяний пиріг з яблуками - чудовий рецепт випічки, який не шкодить фігурі. Виходить дуже соковитим і ніжним

Видання «Коліжанка» поділилося смачним низькокалорійним рецептом пирога, який зможе приготувати хто завгодно.

Інгредієнти:

  • вершкове масло — 120 г
  • цукор — 160 г
  • яблуко — 4 шт.
  • яйце — 3 шт.
  • пшеничне борошно — 100 г
  • вівсяні пластівці — 150 г
  • розпушувач — 1 ч.л.
  • кориця — 1 ч.л.
  • лимон — 1 шт.

Рецепт приготування:

Змішайте розм’якшене вершкове масло з цукром і сіллю. Збивайте міксером протягом 5 хвилин. Додайте яйця, продовжуючи збивати до отримання однорідної світлої маси.

Додайте в просіяне борошно вівсяні пластівці, розпушувач і корицю. Вмішайте силіконовою лопаткою отриману суміш в рідку масу, всипаючи в кілька етапів. У вас повинно вийти м’яке тісто.

Очистіть яблука і наріжте їх невеликими кубиками. Злегка збризніть лимонним соком. Натріть з лимона цедру і додайте в тісто. Туди ж відправте яблука. Добре перемішайте.

Змастіть форму діаметром 26 см вершковим маслом, викладіть тісто і розрівняйте. Випікайте пиріг у попередньо розігрітій до 180 градусів духовці протягом 45−50 хвилин. Готовність можете перевірити зубочисткою.

Пиріг з вівсянки виходить дуже ніжним, тому дайте йому трохи охолонути у формі. За бажанням можете посипати випічку цукровою пудрою. Смачного!

Схожі новини

Популярне за добу

Популярне за тиждень