Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Віталій Шабунін: Юрченко стрілочник, планували зловити цілу групу нардепів, але операцію «злили»

  • 21.09.2020, 11:29
  • 997

Спецоперація з викриття корупційної схеми за участі нардепа Юрченка була зірвана ймовірно через витік інформації з Офісу генпрокурора

Про це в інтерв"ю «Українській правді» заявив голова правління Центру протидії корупції Віталій Шабунін. Він зазначив, що наразі у справі інкримінується тільки епізод щодо передачі 13 тисяч доларів, тоді як на записах йдеться про 200 тисяч доларів.

«Чому не інкримінується другий епізод? Він 13 тисяч взяв, поправки зареєстрував, а далі мова йде про 200 тисяч — для голосування правок в комітеті, потім в залі. Чому не інкримінується ця частина? Тому що передача грошей не відбулася. НАБУ дуже непрозрачно натякає, що операція була зірвана», — зазначає Шабунін.

«Про операцію знали три інституції — НАБУ, САП і Генпрокуратура. НАБУ, САП — нащо їм зливать свою власну операцію? Я більш ніж переконаний, що „потекло“ з Офісу генпрокурора. У підсумку — один депутат має підозру. А якби гроші були передані, він же поніс би їх в комітет. А потім — зала. То ця вся операція мала би скінчитися десятком підозр депутатам. Саме тому операцію злили», — наголошує Віталій Шабунін.

Схожі новини