Передплата 2024 «Добрий господар»

Чернівці боротимуться за скасування жорсткого карантину у суді

  • 14.09.2020, 21:15
  • 833

Чернівецька міська рада подала позов до Київського окружного адміністративного суду про скасування "червоної" карантинної зони на території міста

Про це повідомив УНІАН із посиланням на коментар із пресслужби міськради. Представники місцевого самоврядування також наполягають на скасуванні всіх обмежень.

За інформацією чиновників, у понеділок, 14 вересня, секретар міськради Василь Продан, який виконує обов'язки міського голови Чернівців, підписав і направив судовий позов до Київського окружного адміністративного суду.

У позові Чернівецька міська рада вимагає визнати незаконним віднесення Чернівців до «червоної» зони, а обмеження, встановлені Держкомісією з ТЕБ та НС, — скасувати.

Читайте також: Самбір показав «червоній зоні» «червону картку»

У Чернівецькій області обмеження для «червоної» зони діє в Чернівцях, Герцаївському, Кельменецькому, Кіцманському, Новоселицькому та Сторожинецькому районах. Усі навчальні заклади тут переведено на дистанційний режим.

Станом на 14 вересня 2020 року в Чернівцях зафіксовано 4712 випадків захворювання на COVID-19. Крім того, за минулу добу додалося 58 лабораторно підтверджених випадків. Зі 156 ліжкомісць у міських лікарнях вільними залишаються 19. За минулу добу не зафіксовано смертельних випадків, пов'язаних із захворюванням на COVID-19.

Схожі новини

Популярне за добу

Популярне за тиждень