Передплата 2024 ВЗ

Китай представив вакцину від коронавірусу: скільки вона коштуватиме?

  • 09.09.2020, 13:50
  • 862

Китайські фармацевти створили три вакцини

Ціни на вакцини ще не встановили, але обидві компанії повідомили, що вони будуть доступні за ціною для населення. Три вакцини, які повинні подолати коронавірус представили в Китаї. Препарати показали на Китайській міжнародній виставці торгівлі послугами (CIFTIS) 2020 року, передає Gazeta.ua

За словами віцепрезидента China National Biotec Group Чжана Юньтао, дві вакцини розробили два дослідницькі інститути біологічних продуктів в Ухані та Пекіні. Зараз вони проходять III фазу випробувань в декількох країнах, включаючи Об'єднані Арабські Емірати, Бахрейн, Перу, Марокко та Аргентину.

«Близько 50 тисяч осіб будуть вакциновані в рамках випробувань III фази, причому 35 тисяч добровольців в 115 країнах вже отримали вакцину. Це доводить безпеку і ефективність наших вакцин. Якщо зарубіжні клінічні випробування пройдуть гладко, очікується, що вакцина стане доступною для широкого загалу до кінця цього року», — сказав він.

Третя вакцина, розроблена китайської фармацевтичною фірмою Sinovac Biotech, також проходить III фазу випробувань в Бразилії, Індонезії, Туреччині, Бангладеші та інших країнах.

«Ми сподіваємося отримати клінічні результати в жовтні і вивести їх на ринок до кінця року», — повідомив глава компанії Інь Вейдун.

Читайте також: У Росії випустили першу партію вакцини від коронавірусу

Sinovac отримав більше 20 різних штамів вірусу в Сполучених Штатах, Європі і на Близькому Сході, які імунна сироватка вакцини може нейтралізувати. Отже, можна припустити, що вакцина зможе захистити значну частину населення світу. Ціни на вакцини ще не встановили, але обидві компанії повідомили, що вони будуть доступні за ціною для населення.

За даними ВООЗ, понад 30 вакцин проти Covid-19 вже пройшли клінічні випробування по всьому світу. Серед них дев'ять вже проходять III фазу клінічних випробувань, чотири з яких розробляють китайські вчені.

Схожі новини