Передплата 2024 «Добра кухня»

Фокіна - геть: українці вимагають звільнення члена ТКГ

  • 01.09.2020, 18:10
  • 1 172

На сайті Президента зареєстрували три петиції про відставку Фокіна з ТКГ

На сайті Президента зареєстровано три електроні петиції щодо усунення Вітольда Фокіна з посади заступника керівника української делегації в Тристоронній контактній групі з мирного врегулювання ситуації на Донбасі.

Як повідомляє Укрінформ, петиції датуються 31 та 20 серпня.

Наразі найбільше голосів набрала петиція № 22/104 790-еп авторства Андрія Смолія, яку підписали станом на 16:45 1 вересня 9 126 осіб із 25 тисяч необхідних для розгляду главою держави.

«Вимагаємо звільнити з посади члена Тристоронньої контактної групи по Донбасу Вітольда Фокіна у зв'язку з відвертими антиукраїнськими заявами», — йдеться у петиції.

Як наголосив Смолій, у своїй заяві Фокін зазначив стосовно терористичних «ДНР» та «ЛНР», що «потрібно оголосити загальну амністію, провести вибори, вирішити питання особливого статусу окремих районів, а краще — всього Донбасу».

«Фактично, представник України в ТКГ повторив всі російські наративи щодо „особливого порядку самоврядування“, щодо „амністії“, а головне, щодо особливого статусу для всієї території Донецької та Луганської областей, частина з якої є контрольованою Україною, а це відповідно здача території нашої держави. Фокін фактично запропонував проводити вибори вже зараз, коли не забезпечені всі відповідні умови для цього, а це пряма загроза легітимізації терористичних республік», — переконаний автор петиції.

Смолій підкреслив, що заяви Фокіна не відповідають інтересам України і є загрозою для безпеки та територіальної цілісності держави, тому такі люди не можуть представляти державу на ТКГ по Донбасу.

Також про вимогу виключити Фокіна містить і петиція № 22/104 096-еп, зареєстрована 20 серпня Едуардом Литвиненком. За неї підписалося 190 осіб.

Автор іншої петиції № 22/104 788-еп, зареєстрованої 31 серпня, В'ячеслав Сокира вимагає звільнення з ТКГ, окрім Фокіна, і голови української делегації Леоніда Кравчука. Ця петиція наразі набрала 73 голоси.

Схожі новини