Передплата 2024 «Добра кухня»

"Боже милостивий, дожились": Зеленський зачитав гумореску в театрі імені Франка

  • 29.08.2020, 16:55
  • 2 125

Президент України Володимир Зеленський виступив зі сцени Національного академічного драматичного театру імені Івана Франка на честь його 100-річного ювілею і зачитав гумористичну моноп'єсу «в одну дію без антракту»

Відео опублікував у фейсбук Офіс президента, передає НВ.

У п'єсі Зеленський розповідає про свої думки під час відвідування театру — як довго він хотів тут побувати, але не міг дістати квитки — «легше стати президентом і потрапити сюди безкоштовно»:

«Зал аплодує, сподіваючись, що виступ буде недовгим. Хтось із старожилів подумав: «Боже милостивий, дожились».

Президент з іронією каже про традиційні урочисті виступи чиновників. П'єса закінчується словами про те, що він вирішив продовжити виступ «своїми словами». Зеленський вручив державні нагороди культурним діячам — Остапу Ступці та Анатолію Хостікоєву — і присвоїв звання народного артиста України Володимиру Ніколаєнку.

Читайте також: Без символічного удару ніяк: у Кривому Розі затримали матч через Зеленського

Легендарний Національний академічний драматичний театр імені Івана Франка показав перший спектакль 28 січня 1920 року — «Гріх» за п'єсою Володимира Винниченка, поставлений Гнатом Юрою.

За сто років існування театру його вистави зробили відомими Наталю Ужвій та Амвросія Бучму, Миколу Яковенка та Галину Яблонську, а також нинішніх зірок — Богдана Бенюка, Анатолія Хостікоєва, Олексія Богдановича.

Схожі новини