Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Financial Times: "Кукурудза допоможе Україні зменшити втрати від спаду експорту металу та добрив"

  • 17.09.2013, 18:02
  • 519

Цьогорічний урожай кукурудзи дозволить Україні диверсифікувати економіку і таким чином дещо компенсувати втрати від зменшення рівня експорту сталі та мінералів, проте за кращого інвестиційного клімату прибутки могли б бути більшими.

«Очікуваний врожай кукурудзи цього року складе 29 тонн і таким чином готує ґрунт для збільшення рівня експорту на 35%, що складе 18 тонн, підіймаючи східноєвропейську країну на друге місце у світі за рівнем експорту кукурудзи разом із Аргентиною та Бразилією», — пишуть оглядачі The Financial Times Роман Олеарчик та Еміко Теразоно.

Експорт зернових, що очікувано становитиме рекордні $5,5 млрд, за даними УкрАгроКонсалт — не змогли компенсувати різке зниження прибутків важкої промисловості та інших сировинних секторів. «Хоча, зважаючи на очікуване зростання рівня інвестицій у сільське господарство, зростання сектору може забезпечити диверсифікацію для економіки, яка вважається надто залежною від експорту сталі та мінералів», — наголошує The Financial Times.

«Уряд повинен покращити інвестиційний клімат в країні загалом та ще більше зменшити свою роль у секторі», — заявив партнер у компанії East Capital, яка управляє $5 мільярдами на ринках, що розвиваються Айварас Абромавічус у коментарі The Financial Times.

Джерело: Тиждень.ua

Схожі новини