Передплата 2024 «Добра кухня»

Голова ЦВК вважає, що його хочуть звільнити

  • 15.08.2020, 13:55
  • 1 004

Олег Діденко очолює центрвиборчком з жовтня минулого року

Голова Центральної виборчої комісії Олег Діденко заявляє, що від людей, наближених до Офісу президента, надходила «рекомендація» звільнити його і членів ЦВК за власним бажанням і натяки щодо можливих наслідків у разі відмови, про це пише Українська правда

«У ЗМІ і раніше поширювалася інформація щодо того, що голова Офісу президента Андрій Єрмак незадоволений моїм перебуванням на посаді голови ЦВК. Не можу ні підтвердити, ні спростувати, тому що у мене не було особистої зустрічі з ним.

Що стосується поширеної інформації про зустріч в Офісі президента із членами ЦВК, то ця інформація відповідає дійсності частково.

Можу підтвердити, що від людей, наближених до Офісу президента, мені надходила рекомендація щодо мого звільнення за власним бажанням та звільнення ще чотирьох членів комісії. З натяками про можливі негативні наслідки у разі відмови.

Можливо, я помиляюся і щось неправильно зрозумів. Але якщо найближчим часом будуть робитися спроби порушити якісь безпідставні кримінальні провадження, вживатимуться інші форми переслідування чи організовуватимуться інформаційні кампанії — тоді все стане на свої місця", — сказав Діденко

Офіс президента закиди Олега Діденка спростовує.

«Безпідставне звільнення всього складу або окремих членів ЦВК, особливо напередодні виборів, навіть звільнення за власним бажанням — це серйозна загроза для незалежності органу, для іміджу нашої держави, для репутації влади. Сподіваюся, це розуміють усі», — заявив він.

За даними журналістів, йдеться про звільнення 5 членів ЦВК: голову Олега Діденка, секретаря Олену Гатаулліну, заступника Віталія Плукаря, членів ЦВК Оксану Боярчук та Володимира Перепелюка.

Призначає і звільняє членів ЦВК Верховна Рада. Нових 17 членів комісії парламент призначив торік у жовтні. Членів ЦВК призначають терміном на 7 років.

Схожі новини