Передплата 2024 «Добрий господар»

Розумний годинник може визначити коронавірус: дослідження

  • 13.08.2020, 11:55
  • 2 039

Розумний годинник і фітнес-браслет можна використовувати для раннього визначення COVID-19, оскільки вони дозволяють стежити за частотою пульсу і параметрами сну людини

До таких висновків прийшли американські вчені, що проводили дослідження на групі з п'яти тисяч добровольців, життєві показники яких відстежували за допомогою гаджетів, повідомляє OBOZREVATEL.

Прискорений пульс і збільшення часу сну характерні для 85% пацієнтів з коронавірусом, що визначають гаджети.

Відзначається, що даний метод може стати більш масовим способом діагностики, ніж тест ПЛР, і дасть можливість виявляти хворобу в інкубаційному періоді, тобто за 14 днів до появи симптомів.

«Під час дослідження відстежувалися три показника: пульс в стані спокою, частота серцевих скорочень, яка припадає на один крок при ходьбі, а також тривалість сну. Аналіз інформації за допомогою нашого математичного алгоритму показав, що у 85% заражених коронавірусом випробовуваних спостерігалося збільшення даних показників ще до появи перших симптомів СOVID-19», — відзначили дослідники.

Читайте також: Точний результат за півгодини: створено унікальний тест для діагностики COVID-19

Нагадаємо, вчені, проаналізувавши 14 типів масок, прийшли до висновку, що хірургічні маски — найефективніший метод захисту від коронавірусу. Вони затримують більше 90% крапельок слини, які розповсюджуються при розмові.

Схожі новини