Передплата 2024 «Добра кухня»

"Думали, що застуда": гучне львівське весілля призвело до спалаху коронавірусу

  • 09.08.2020, 14:55
  • 3 244

У Львові в останній тиждень липня молодята вирішили відсвяткувати весілля на 130 осіб у кафе. Невдовзі після заходу захворіли декілька родичів молодят, деякі потрапили до лікарні, де їм підтвердили COVID-19

Про це розповіла лікарка-епідеміологиня Львівської обласної інфекційної клінічної лікарні Наталія Тімко на Facebook-сторінці.

Молодята хотіли побратися ще у травні, але весь цей час відкладали захід через епідемію коронавірусу. В останній тиждень липня таки вирішили відсвяткувати. Всього запросили 180 осіб, однак частина з них відмовилась, тож на святкування у кафе прийшли 130 гостей.

«Про соціальну дистанцію, звісно, ніхто не згадував. У масках їсти не зручно, танцювати теж… Усі сподівалися, що на весілля прийшли лише здорові (тест на вході з негативним ПЛР ніхто не вимагав ;)) та вживання алкоголю допоможе уникнути хвороби», — пише Наталія Тімко.

Через чотири дні після святкування захворів дехто з родини молодого, а потім дехто з сім'ї молодої. Спершу вони вирішили, що застудилися через кондиціонер. Однак декілька осіб одразу потрапили до лікарні з двобічною пневмонією. Лабораторія підтвердила їм Covid-19.

«Історія триває. Випадки захворювання й надалі реєструють серед гостей та їхніх родин. Молодята обурювались: Який карантин? Ми себе добре почуваємо. Ми їдемо на море!!! Один з гостей не захворів, а у реанімацію згодом потрапила його старенька мати, яка з хати не виходила останні кілька років», — додала лікарка-епідеміологиня.

У зв’язку з цим вона вкотре закликала дотримуватися соціальної дистанції, правил гігієни і носити маску. «Нехтуючи правилами карантину, ВИ КАЛІЧИТЕ ЧИЇСЬ ДОЛІ! Подумайте про це, коли йдете на гучне весілля, їдете на озеро з великою кількістю людей або збираєте компанію на день народження. Ніхто не може точно знати хворий він чи здоровий, навіть якщо нічого не турбує. Потурбувати може завтра», — написала Тімко.

Схожі новини