Передплата 2024 «Добра кухня»

ЕВА розкритикувала рішення підвищити українські "мінімалки"

  • 08.08.2020, 15:35
  • 1 151

Європейська бізнес асоціація виступила проти збільшення мінімальної зарплати, на їх думку це призведе до збільшення тіньової зайнятості в країні.

Про це йдеться у повідомленні пресслужби, передає ЕП.

«Збільшення фіскального тиску в розпал економічної кризи та невизначеності стимулюватиме зростання сектору „тіньових“ заробітних плат, що призведе до зниження податкових надходжень від тієї частини бізнесу, яка вдасться до „тінізації“ своєї діяльності», — йдеться у повідомленні.

За словами організації, наслідком цього буде погіршення умови діяльності саме для сумлінних платників: «вони нестимуть додаткові витрати на сплату ЄСВ, при цьому, стикаючись із посиленою недобросовісною конкуренцією з боку тіньового сектору, який зросте внаслідок ухвалення пропонованого законопроєкту».

«Сумлінний бізнес втомився бути майданчиком для податкових експериментів. Період кризи відбився на усій бізнес-спільноті, тож наразі важливо підтримати компанії, а не створювати додаткові перешкоди для прозорої діяльності бізнесу», — зазначили в EBA.

Асоціація наполягає на неприйнятності законопроєкту № 3963, якщо не буде знижена максимальна величина бази нарахування ЄСВ.

Нагадуємо, 6 серпня, за поданням Президента України у Верховній Раді було зареєстровано законопроєкт № 3963 «Про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2020 рік», яким пропонується підвищити розмір мінімальної заробітної плати до 5 тисяч гривень — з 1 вересня 2020 року.

Схожі новини