Передплата 2024 ВЗ

Серед бойовиків "Вагнера" помітили колишнього "беркутівця"

  • 02.08.2020, 15:15
  • 1 350

Серед затриманих у Білорусі вагнерівців було ідентифіковано ексбійця "Беркута", який втік із України. Йдеться про уродженця Слов'янська Донецької області Андрія Бакуновича

Про це в коментарі OBOZREVATEL розповів колишній заступник голови Служби безпеки України, генерал-майор Віктор Ягун. Тоді як у мережі було опубліковано фото, на яких знайшли схожість.

«Він прийняв російське громадянство і навіть десь там служив. А потім вирішив, що більше грошей він заробить «на стороні», — прокоментував Ягун.

За його словами, Росія не визнає українське громадянство найманців — нібито всі відмовилися від нього і прийняли російське. Однак насправді частина затриманих у Білорусі мала українські документи й не виключено, що РФ в цих подіях могла зіграти на «українському питанні».

«Але це якраз документи прикриття. Ми мали аналогічні випадки, коли в Росії наших атовців намагалися використовувати в проведенні якихось терористичних актів, щоб потім показати — дивіться, теракти в Російській Федерації здійснюються колишніми українськими військовослужбовцями. Що це така акція, спрямована проти РФ. Мовляв, закинули диверсійні групи та інше», — навів приклад колишній заступник голови СБУ.

Читайте також: У Білорусі допитали затриманих «вагнерівців»: їхні свідчення спантеличують

Він не виключив того, що одним із елементів прикриття групи ПВК «Вагнера» в Білорусі є показати цих бойовиків й підкинути їм українські документи.

«Показати, що це взагалі з України люди. І що дестабілізуючий фактор — це не РФ, а саме Україна. Яка підіслала якийсь „Правий сектор“, який почне свою війну за зняття чинного президента, або для того, щоб приєднати до України Білорусь. Росія могла що завгодно придумати», — підкреслив Ягун.

Схожі новини