Передплата 2024 «Добрий господар»

Ремонт доріг спонсоруватиме коронавірус

  • 24.07.2020, 21:17
  • 1 128

Уряд розподілив усі 66 млрд грн з фонду боротьби з Covid-19

Кабінет міністрів розподілив усі 66 млрд грн Фонду боротьби з Covid-19, — йдеться в повідомленні Мінфіну. 35 млрд від цієї суми використовуватимуть для реконструкції, ремонту та утримання автомобільних доріг.

«Таким чином, обсяг виділених коштів з Фонду досягнув обсягу бюджетного призначення, затвердженого в державному бюджеті на 2020 рік для Фонду», кажуть фінансисти.

інфографіка Мінфіну
інфографіка Мінфіну

16 млрд грн Кабмін виділив на систему охорони здоров’я: на захисний одяг для медиків, виплати підвищених заробітних плат, закупівлю обладнання.

Для фінансування фонду з безробіття направили приблизно 7 млрд грн, з яких 2,7 млрд — на допомогу з часткового безробіття. Ще 1,2 млрд грн виділили Мінсоцполітики для ФОПів, які не можуть працювати через карантин та мають дітей до 10 років. А 2,5 млрд грн спрямували на доплати військовим, поліцейським та іншим категоріям, які забезпечують життєдіяльність населення.

Держаудитслужба має безперервно контролювати використання коштів із цього фонду. Невикористані з фонду гроші планують направити на відновлення видатків, зокрема на місцеві бюджети, які скоротили у зв'язку зі створенням цього фонду.

Схожі новини