Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Генпрокуратура «зливає» справу судді Вовка: журналіст Бутусов

  • 23.07.2020, 10:24
  • 985

Справа, яку розслідує НАБУ за так званими «плівками Вовка», навмисно гальмується Офісом Генерального прокурора України

Про це на своїй сторінці у мережі Facebook повідомив головний редактор видання Цензор. НЕТ Юрій Бутусов.

«Справа НАБУ заблокована, тому що Володимиру Зеленському став потрібен на виборах кишеньковий суддя Вовк. У Генпрокуратурі нікому підписати подання до Вищої ради правосуддя на відсторонення Вовка», — пише Бутусов.
Він повідомив, що Генеральна прокуратура п’ять днів не підписує подання на звільнення з посади семи суддів Окружного адміністративного суду Києва, які фігурують у справі.

«Для того, щоб їх затримати і відсторонити від роботи, необхідно спеціальне рішення Вищої ради правосуддя. Так ось, затримання відбулися в п'ятницю, підозри вручені, а наступний крок — розгляд справи у Вищій раді правосуддя відбутися не може. Немає подання. Згідно із законом таке подання має написати заступник Генерального прокурора України», — пише журналіст.

За його словами, Генпрокурор Венедіктова, яка у п’ятницю забрала нагляд у справі Вовка у свого заступника Любовича, наразі її нікому не передала. «За даними джерел Цензор. Нет в ОГПУ, справа Вовка зараз нібито має надійти іншому заступнику генпрокурора Гюндузу Мамедову. Однак за даними наших джерел, фактично справа Вовка до Мамедова ще не надійшла. Десь зависла між кабінетами на Різницькій. І за даними наших джерел, навряд чи Мамедов готовий підписувати цю справу, навіть якщо Ірина Венедиктова і розпише. Тобто справа вже на межі повного розвалу і Вовк чекає повної реабілітації і свого тріумфу — він отримав гарантії недоторканності», — зазначає Бутусов.

«Хіба влада не зобов'язана зробити все для усунення Вовка на основі його вельми цинічних розмов, які якось погано в'яжуться з суддівської клятвою? Адже Генпрокуратура підписала підозри суддям — значить побачила склад злочину, так що ж ви так „палитесь“, відмовляючись передавати подання до ВРП?», — пише журналіст.

Бутусов пояснює, що ОАСК — це суд, який ухвалює ключові рішення щодо держчиновників і щодо перебігу виборів. «Це палиця, якою зручно бити політичних опонентів, зручно форматувати владу. Тому Зеленський дав „добро“ вдарити по Вовку, але тут же після удару НАБУ Зеленський грає роль рятівника Вовка від злих набушників», — вважає Юрій Бутусов.

«Офіс президента виступив на боці Вовка і його команди», — вважає журналіст.

Схожі новини