Передплата 2024 ВЗ

Сезон малини: шість властивостей смачної ягоди, які вас здивують

  • 12.07.2020, 20:15
  • 5 622

Малина відома людству протягом тисячоліть. Завдяки своєму соковитому смаку і великій кількості антиоксидантів вона є однією з найуживаніших ягід у світі

Серед її головних переваг є здатність знижувати артеріальний тиск, покращувати роботу травної системи та захищати від раку, повідомляє muyinteresante.es.

Захист від серцево-судинних захворювань

Наявність флавоноїдів у малині допомагає знизити ризик смерті від серцево-судинних захворювань, а високий вміст поліфенолів запобігає накопиченню тромбоцитів і знижує кров'яний тиск.

Дослідження Гарвардської школи громадської охорони здоров'я (США) показали, що регулярне вживання антоціанів, які присутні в малині, може знизити ризик серцевого нападу на 32% у жінок молодого і середнього віку. Ба більше, калій в цій ягоді також підтримує здоров'я серця.

Профілактика раку

Малина містить потужні антиоксиданти, які діють проти вільних радикалів, пригнічуючи ріст пухлин і зменшуючи запалення в організмі. Таким чином, поліфеноли також захищають від багатьох видів раку (стравоходу, легенів, глотки, підшлункової залози, простати і товстої кишки).

Читайте також: Вчені визначили найкращий продукт для профілактики раку

Контроль діабету

Ягода містить багато клітковини, яка допомагає підтримувати стабільний рівень цукру в крові. Згідно з дослідженнями, завдяки регулярному вживанню малини у людей з діабетом 1 типу рівень глюкози знижується, а з діабетом 2 типу — підвищується цукор в крові, ліпіди та інсулін.

Здоров'я очей

Малина допомагає зберегти здоров'я очей, оскільки захищає від ультрафіолетового випромінювання. Крім того, вважається, що вона здатна уповільнити віковий регрес зору.

Продуктивність мозку

Дослідження на тваринах виявили позитивний зв'язок між споживанням флавоноїдів із таких ягід, як малина, і поліпшенням пам'яті, а також затримкою когнітивних здібностей, пов'язаних зі старінням.

Користь для травної системи

Завдяки вмісту клітковини малина запобігає закрепам і підтримує травну систему. Вона сприяє дефекації, що вкрай важливо для виведення токсинів з організму через жовч і кал.

Крім того, її споживання загалом знижує ризик розвитку гіпертонії, діабету, ожиріння, ішемічної хвороби серця, а також деяких шлунково-кишкових захворювань.

Схожі новини