Передплата 2024 «Добрий господар»

Бубонна чума в Китаї: ВООЗ оцінила небезпеку розповсюдження

  • 07.07.2020, 20:33
  • 5 902

У Всесвітній організації охорони здоров'я заявили, що бубонна чума, випадки якої зафіксували в Китаї, притаманна цьому регіону та піддається лікуванню.

Про це йдеться в заяві ВООЗ, опублікованій 7 липня. В організації зазначили, що разом з тим, бубонна чума є рідкісним захворюванням, передає РІА Новини.

«Китай 6 липня повідомив ВООЗ про випадок бубонної чуми в регіоні Внутрішня Монголія. Чума є рідкісним захворюванням, в основному в певних географічних зонах, де вона все ще ендемічна. У Китаї в останнє десятиліття були зареєстровані спорадичні випадки появи чуми», — йдеться в заяві .

Як відзначили в ВООЗ, бубонна чума є найпоширенішим типом захворювання і передається від тварини до людини в основному через укуси бліх або прямий контакт з кістками і нутрощами зараженої тварини. У той же час хвороба важко передається від людини до людини. Інкубаційний період становить від 1 до 7 днів.

«Ми спостерігаємо за спалахами в Китаї, уважно стежимо за цим і в партнерстві з китайською владою, і владою Монголії. На даний момент не вважаємо це високим ризиком, але спостерігаємо за цим, уважно стежимо за ситуацією», — зазначила представник ВООЗ Маргарет Харріс.

«Проти чумної бактерії ефективне лікування антибіотиками, тому вчасне діагностування і раннє лікування, протягом перших 24 годин після появи симптомів, може врятувати життя», — підкреслили в ВООЗ.

Нагадаємо, в кінці червня в західній Монголії зафіксували два випадки захворювання бубонною чумою — серед захворілих 27-річний чоловік і жінка, вік якої невідомий.

Влада оголосила карантин на невизначений термін. З'ясувалося, що перед госпіталізацією хвора була в прямому контакті з 60 людьми і ще з 400 — в непрямому.

Схожі новини