Передплата 2024 ВЗ

"Путін торгується з Лукашенком за посади", - Венедиктов

  • 06.07.2020, 17:33
  • 986

Росія і Білорусь продовжують вести переговори про об'єднання, але зараз вони не в активній стадії.

Як розповів в інтерв'ю Дмитру Гордону головний редактор радіостанції «Ехо Москви» Олексій Венедиктов, на зустрічі 30 червня у Ржеві президенти Росії Володимир Путін і Білорусі Олександр Лукашенко обговорили можливість відкласти питання інтеграції двох країн (щоб подивитися відео, доскрольте до кінця сторінки).

«Уже не горить загальний гімн, загальний герб, загальний президент», — зазначив він.

За словами Венедиктова, Путін торгується з Лукашенком, а іноді залякує його.

Читайте також: «Росія почне нову війну з Україною 7 липня», — політтехнолог

«У Лукашенка товар. І він слухає уважно: „Дайте ціну!“ А то голова парламенту [об'єднаної держави]! Що ж таке? Це приниження. А Коля? Сина куди?» — розмірковує російський журналіст.

Він додав, що півтора роки тому білоруський президент навіть висловлював готовність до об'єднання, але висував одну умову.

«Російсько-білоруська делегація. Путін і Лукашенко перемовляються. Путін каже: «Давай об'єднаємося», Лукашенко відповідає, мовляв, у мене своя країна. Вони встають вже прощатися, і тут Лукашенко бере Путіна за ґудзик і каже: «Я згоден». Путін, як мені розповіли, розгубився і каже: «На що згоден?» — «На все згоден, Володимир Володимирович. Давайте так: ви президент, я — віце-президент, а на наступний рік навпаки». Я думав, що це анекдот до тих пір, поки один з членів білоруської делегації мені це не розповів через півтора року. «А що, — каже, — це у нас усі знають. А що тут несправедливого? Це ж справедливо. А вони йому якийсь парламентський пост [пропонують]», — підкреслив Венедиктов.

Він назвав білоруську сторону «торгашами», а можливе об'єднання двох країн — питанням торгівлі.

Схожі новини