Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

В Італії виявили два різні штами коронавірусу

  • 05.07.2020, 20:33
  • 1 802

У регіоні Ломбардія на півночі Італії вчені виявили два різні штами нового коронавірусу, один із яких поширювався серед населення вже в середині січня.

Цей вірус SARS-CoV-2 був зафіксований у зоні Бергамо, одному із найбільш постраждалих від пандемії міст Італії. Штам відрізняється за «генетичною послідовністю та низкою характеристик» від того, який викликав спалах у районі Лоді та Кремони, передає cremonaoggi.it.

Мутацію вдалося виявити завдяки антитілам у деяких італійців, які вони набули на початку року, пояснив директор відділення вірусології лікарні «Сан-Маттео» в Павії професор Фаусто Балданті.

Він додав, що колективного імунітету до цього штаму поки не виробилося. При цьому в червоній зоні Кодоньо з цією інфекцією зіткнулися близько 23% жителів. У провінції Бергамо, де карантин ввели майже на два тижні пізніше, ніж національний, цей показник досягає 57%.

Професор Раффаеле Бруно, глава відділення інфекційних захворювань, вказав, що вже після надходження перших хворих стало зрозуміло: пропонований у китайському місті Ухань протокол лікування не підходив для хворих у Ломбардії.

Так, у цьому регіоні лікарі приділяли увагу антивірусним препаратам. Завдяки застосуванню плазми крові з антитілами смертність вдалося скоротити з 15 до 6%.

Нагадаємо, в Італії зареєстровано вже понад 241 тисяча інфікованих, летальних випадків — більш ніж 34 тисячі.

Схожі новини