Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Дуда хоче "захистити" дітей від одностатевих пар на конституційному рівні

  • 05.07.2020, 17:15
  • 1 102

Польська конституція повинна чітко вказати, що усиновлення дитини тими, хто перебуває в одностатевих стосунках, виключається

Про це заявив президент Республіки Польща, кандидат на переобрання Анджей Дуда, передає Dziennik.pl.

«Я підпишу відповідний документ у понеділок (6 липня 2020 року — ред.) разом із проєктом президентської поправки до конституції», — пообіцяв Дуда.

За його словами, дитина у Польщі підлягає правовому захисту, який вже визначається обов'язковими положеннями конституції, але ці норми, за словами глави польської держави, потребують доопрацювання. Особливо, коли батьки позбавлені батьківських повноважень.

Дуда переконаний, що його ініціатива буде підтримана всіма фракціями Сейму — як владою, так і опозицією, й затвердження відповідних змін до конституції припинить обговорення питання доцільності чи недоцільності усиновлення дітей представниками ЛГБТ-спільноти.

«Якщо це буде прямо написано в конституції, то емоції вщухнуть. Буде зрозуміло, що це неприпустимо і не потрібно буде обговорювати: дозволено чи не дозволено. Конституція Польщі чітко це визначить й назавжди припинить політичні суперечки з цього питання», — сказав він.

Читайте також: Десятки тисяч людей вийшли на ЛГБТ-марш у Варшаві

Перед цим, нагадаємо, Дуда назвав політичну ЛГБТ-ідеологію «ще більш руйнівною для людини ідеологією», ніж комунізм. Водночас він додав, що поважає усіх людей.

28 червня 2020 року Дуда виграв перший тур виборів президент. Йому віддали свої голоси 43,5% виборців.

Найближчий суперник Дуди, міський голова Варшави Рафал Тшасковський набрав 30,5%.

Другий тур відбудеться наступної неділі, 12 липня.

Схожі новини