Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

"США введуть найважчі санкції проти Росії в разі її вторгнення на південь України", – Тейлор

  • 03.07.2020, 10:35
  • 1 062

Якщо президент РФ Володимир Путін піде на військову ескалацію проти України з півдня, то проти Росії будуть введені найважчі санкції.

Як заявив в інтерв'ю «Сегодня» колишній посол США в Україні Вільям Тейлор, міжнародне співтовариство повинне бути готове відповісти на російську агресію.

«Першою має бути готова Україна, але також і міжнародне співтовариство, включаючи США, які мають бути підготовлені підтримати Україну і ввести найважчі санкції проти Росії, які вона тільки бачила. Такі жорсткі санкції, які не були введені, зараз в режимі очікування. Але їх можуть застосувати», — сказав він.

На думку Тейлора, навіть ті санкції, які діють зараз, б'ють по Росії.

«І якби вони пішли на вторгнення в Україну чи будь-яку іншу країну, я переконаний, міжнародне співтовариство, сподіваюся, на чолі з США, підтримкою Європи та інших демократій по всьому світу введуть жорсткіші санкції проти Росії, які ще більше підірвуть їх економіку. Тому, я думаю, ми не повинні дивуватися, повинні бути готові діяти і ввести ці санкції. Але, сподіваюся, цього не станеться», — підкреслив експосол.

Читайте також: «Росія ще не сформувалась після розвалу СРСР», — Путін

Серед важких санкцій він зазначив відключення Росії від SWIFT і нафтове ембарго.

«Ці санкції болючі і ефективні. А ще більш ефективні, якщо введені всім міжнародним співтовариством, особливо американцями і європейцями, потім канадцями, австралійцями і японцями», — додав Тейлор.

Схожі новини