Передплата 2024 «Добре здоров’я»

На Запоріжжі проросійські козаки жадають організувати "народну поліцію"

  • 01.07.2020, 16:55
  • 1 719

У Мелітополі відкрили канцелярію Мелітопольського куреня "Запорізького війська низового" за участю "верховного отамана" Олександра Панченка, який має медаль "10 років союзу козаків Росії"

Як повідомляє ria-m.tv, козаки мають намір займатися вихованням молоді. Також вони заявили, що збираються відновити функцію охорони громадського ладу.

«Ми готуємо формування, що як „народна поліція“ здійснюватиме охорону громадського порядку. Такі функції ми виконували й раніше: виїжджали в Крим, Почаїв, Київ, у Мелітополі охороняли громадський порядок на багатьох заходах. Сьогодні ведемо переговори з головою Новенської сільради, Бердянської прикордонної застави», — сказав «отаман» Мелітопольського куреня «Запорізького війська низового» Ігор Лисенко.

За його словами, козаки, як і поліція, нібито мають право проводити затримання й складати адміністративні протоколи.

«У місті ми можемо охороняти громадський порядок спільно зі співробітниками поліції, а в селах — самостійно. І непокора „козакам“ прирівнюється до непокори поліцейському», — стверджує Лисенко.

Як пише «Інформаційний спротив», «верховний отаман» Панченко, який був присутній на пропагандистському заході, неодноразово фігурував у гучних скандалах.

Так, він був замішаний у судових розглядах через підозру в «кришуванні» бізнесу на одному з ринків міста. Крім того, у вересні 2014 року «Правий сектор» «люстрував» Панченка в сміттєвий бак, коли той з «георгіївською» стрічкою на грудях ішов в обласну адміністрацію за грамотами для себе й своїх соратників.

Нагадаємо, Свято-Успенську Святогірську лавру, яка розташована на вільній території Донбасу, на Великдень відвідав терорист «ДНР» зі складу так званого «козацтва».

Схожі новини