Передплата 2024 ВЗ

Чорне море позеленіло: людей застерігають від купання

  • 01.07.2020, 14:35
  • 1 036

В Одесі на місцевих пляжах вода в морі забарвилася в зелений колір, через що купання в ньому може бути небезпечним

Про це повідомило Головне управління Держпродспоживслужби в Одеській області на сторінці у Facebook. У мережі також публікують фото й відео з дивним явищем, яке повторюється вже не один рік саме перед пляжним сезоном.

«Чорне море зазеленіло, що може вплинути на стан здоров’я. Вода на узбережжі Одеси раптово загусла, як кисіль, та стала смарагдовою. Навіть у відкритому морі з'явилися величезні жовто-зелені плями. Хвилі, що нагнало вітром, пофарбували у зелене пляжі й самих відпочивальників. До речі, лякає не тільки колір води, а і її запах», — йдеться у повідомленні.

За словами екологів, море набуло такого дивного кольору через те, що до берега прибилось багато водоростей, які під впливом високої температури повітря почали розкладатися.

«Іншими словами, море «заквітло», — додали в Г У Держпродспоживслужби в Одеській області.

Читайте також: В Одесі закрили міський пляж через витік палива із затонулого танкера

У відомстві закликали людей уникати купання у такій воді, що особливо стосується дітей. Отруйні речовини, які супроводжують «цвітіння» морської води, можуть накопичуватися в організмах морських мешканців, пояснюють фахівці. Тому, серед іншого, вони також радять утриматися від споживання морської риби та мідій, які було виловлено в одеському прибережжі та причорноморських лиманах.

Схожі новини