Передплата 2024 «Добра кухня»

"Усе буде ще гірше, ніж передбачалося": економісти озвучили невтішний прогноз

  • 27.06.2020, 10:55
  • 23.4K

У 2020 році падіння ВВП в Україні може скласти 5,3%, інфляція прискориться до 5,5%–5,7% в річному вимірі, курс гривні до долара США складе 27,9-28,1 грн/$

Про це йдеться в консенсус-прогнозі Київської школи економіки, передає OBOZREVATEL. Останні місяці прогнози економічної активності традиційно погіршуються на тлі переоцінки ефектів пандемії і впровадженя карантину, йдеться в звіті.

МВФ погіршив свій прогноз світової економіки на 2020 рік. На ці оцінки рівняються фінансисти й цілі держави. Усе буде ще гірше, ніж передбачалося. Економіка впаде на 4,9%. Кризу вже назвали найглибшою з часів Другої світової війни.

Й Україні, за версією фонду, буде складніше, ніж усім сусідам. Ми втратимо 8,2% своєї економіки. Колишній міністр фінансів Оксана Маркарова додає: погіршення прогнозів МВФ і для України (відбулося напередодні), і для світу говорить щонайменше про те, то Кабміну варто розглянути можливість змінити і свій, затверджений постановою, прогноз.

Читайте також: Фінансисти розповіли, чого слід чекати від курсу валют після скасування карантину

Нагадаємо, перший транш МВФ обсягом 2,1 млрд доларів направив до України ще 10 червня. Гроші надійшли на рахунок 12 червня.

Схожі новини