Передплата 2024 «Добра кухня»

Головний підозрюваний у справі Гандзюк не приїде до суду через "погане самопочуття"

  • 14.06.2020, 16:55
  • 1 197

Адвокат Дмитро Ільченко, який представляє інтереси підозрюваного в замовлення нападу на херсонську активістку Катерину Гандзюк Владислава Мангера повідомив, що його підзахисний не прибуде завтра до суду, нібито через проблеми із серцем

Про це він сказав у коментарі hromadske.

«Сьогодні (14 червня — ред.) відбулась така слідча дія, як спроба приводу. Два працівники поліції зайшли до реанімаційного відділення, зачитали Мангеру ухвалу про те, що він зобов’язаний прибути завтра до суду, а вони зобов’язані його супроводжувати. Мангер повідомив, що не може фізично доїхати до Києва, після чого поліція звернулася до лікаря», — сказав Ільченко.

Він уточнив, що лікар видав довідку про те, що стан Мангера стабільно тяжкий, і він не встигає приїхати через можливе погіршення самопочуття.

За словами адвоката, Мангер зазначив, що хоче бути присутнім на судовому засіданні і, як тільки лікарі йому дозволять, приїде до Києва.

«Лікарі зазначають: якщо ніяких ускладнень не буде, то це може зайняти до одного тижня», — сказав адвокат.

Водночас до лікарні прийшли активісти й друзі Гандзюк, їх не пустили до приміщення, обмеживши доступ.

«Херсонська поліція не вручила Мангеру повістку на завтрашній суд. Його сховали в реанімації й обмежили доступ», — написав друг Катерини Гандзюк Олександр Власов.

Прокурор у справі Андрій Синюк у коментарі hromadske пояснив, що вони передали Національній поліції ухвалу суду й очікують завтра пояснень.

Водночас, адвокат Владислава Мангера Дмитро Ільченко наголосив на тому, що один із тих свідків, на якого нібито тиснув Мангер, був заявлений стороною захисту, як той, що підтримує їхню позицію. Йдеться про Павла Пилипенка, якого раніше затримали та взяли під варту за співучасть в ОЗГ іншого фігуранта справи вбивства Гандзюк Ігоря Павловського.

Адвокат наголошує, що тиск та погрози були неможливі, адже з часу затримання — лютого поточного року — він перебував в ІТТ СБУ.

Водночас прокурор у справі Андрій Синюк додав, що тиск був: «Цьому є не одне підтвердження, і воно буде надано суду».

Читайте також: Батько Гандзюк звернувся до Зеленського через ймовірну відставку Рябошапки

Нагадаємо, 11 серпня прокуратура відновила досудове розслідування у справі вбивства Катерини Гандзюк за підозрою Олексію Левіну та Владиславу Мангеру, наголосивши на тому, що їм стало відомо про тиск останнього на двох свідків вже під час ознайомлення з матеріалами справи.

Прокуратура проситиме суд взяти Мангера під варту без можливості внесення застави. На попереднє засідання підозрюваний замовник не з’явився, не повідомивши причину. Суд дав дозвіл на примусовий привід Мангера до суду 15 червня.

Схожі новини