Передплата 2024 «Добра кухня»

Путін офіційно дозволив використовувати ядерну зброю. За яких умов?

Глава Росії Володимир Путін затвердив умови використання ядерної зброї

Документ опубліковали у вівторок, 2 червня, на офіційному сайті правової інформації РФ. Рішення про використання зброї прийматиме виключно президент. Його застосування розглядається як крайній захід і засіб стримування в разі загрози агресії проти Росії.

Однією з таких загроз буде вважатися «нарощування потенційним противником на суміжних з РФ і її союзниками територіях і в прилеглих морських акваторіях угруповань сил загального призначення, в складі яких перебувають засоби доставки ядерної зброї».

Також загрозами були визначені:
  • «створення і розміщення в космосі елементів системи ПРО і ударних систем»;

  • «наявність у держав ядерної зброї і (або) інших видів зброї масового ураження, які можуть бути застосовані проти РФ і (або) її союзників, а також засобів доставки цих видів зброї»;

  • «неконтрольоване поширення ядерної зброї, засобів її доставки, технологій і устаткування для її виготовлення, а також «розміщення на територіях неядерних держав ядерної зброї і засобів її доставки»;

  • «розгортання систем і засобів протиракетної оборони, крилатих і балістичних ракет середньої і меншої дальності, високоточної неядерної і гіперзвукової зброї, ударних безпілотних літальних апаратів, зброї спрямованої енергії».

Схожі новини