Передплата 2024 «Добра кухня»

Кота в мішку не сховаєш: у Китаї визнали, що коронавірус поширився не з ринку в Ухані

  • 29.05.2020, 17:55
  • 4 183

У Китаї провели дослідження, яке показало, що тварини не могли бути проміжними господарями коронавірусу, тому пандемія нібито не могла розпочатися з ринку морепродуктів в Ухані

Такого висновку дійшов китайський Центр з контролю і профілактики захворювань, передає Science Alert. Так, зразки, зібрані у тварин на ринку, дали негативний результат на коронавірус, тож вони, як стверджують учені, не могли заразити покупців і бути проміжними господарями вірусу.

За словами директору Центру, який проводив дослідження, Гао Фу, уханський ринок нібито став «однією із жертв».

Як зазначається, дедалі більше досліджень підтверджують висновок Центру. Учені припускають, що вірус циркулював в Ухані до того, як були зареєстровані перші випадки. Опубліковані в січні дослідження показали, що перша людина з позитивним результатом на коронавірус, ймовірно, інфікувалася близько 1 грудня, а симптоми з'явилися 8 грудня.

У Китай, де почався спалах коронавірусу COVID-19, для вивчення його походження поїде спеціальна місія Всесвітньої організації охорони здоров'я. Терміни відвідування місії організація поки не називає.

Читайте також: Як дізнатися, що вже перехворіли на коронавірус: названо 5 симптомів

Нагадаємо, держсекретар США Майк Помпео заявляв, що влада США впевнена в тому, що коронавірус виник в Ухані, а керівництво Китаю приховує частину інформації про хворобу.

Помпео також говорив, що Китай повинен переконатися в дотриманні заходів безпеки у всіх лабораторіях країни, де зберігаються віруси.

Про те, що Пекін продовжує приховувати інформацію про коронавіруси, говорив і глава Пентагону Марк Еспер.

А 3 травня Помпео заявив, що Вашингтон має достатньо доказів того, що коронавірус COVID-19 почав поширюватися по світу з лабораторії в місті Ухань (Китай).

Схожі новини