Передплата 2024 «Добра кухня»

Тіло викопували 10 разів: з'явилися моторошні деталі смерті Гітлера

  • 27.05.2020, 22:10
  • 9 687

Тіло лідера нацистського Третього Рейху Адольфа Гітлера перезахоронювали 10 разів і, зрештою, спалили.

Остаточний спочинок фюрер знайшов 5 квітня 1970 року, коли його останки запакували в ящик від автоматів Калашнікова, облили бензином та спалили, повідомляє видання Focus.

Гітлер ще за життя дав розпорядження найближчому оточенню, як вчинити з його тілом, пише журналіст Арман Фурер, який у своїх розслідуваннях піднімає тему нацистської Німеччини. Адольф Гітлер хотів знайти останній спочинок у золотій труні, яку мали встановити у залі, висотою в 355 метрів.

Але доля розпорядилася інакше.

«Замість золотої труни його обвуглені рештки десятиліттями лежали в ящиках від боєприпасів», — пише Арман Фурер

Посмертні подорожі Гітлера добре описує в своїй книзі «Гітлер. Путівник» історик Харальд Сандер.

За його словами, вперше фюрер знайшов посмертний спокій у вирві від снаряду в садку рейхсканцелярії. Перед цим його тіло разом із мертвою Євою Браун підняли з бункера на поверхню, облили бензином та підпалили. Все виконали так, як в останні дні перед смертю заповідав сам фюрер.

«4 травня 1945 року, — продовжує історик, — на згорілий труп Адольфа натрапив боєць 3-ї ударної армії Іван Чураков. Разом із бойовими товаришами він загорнув трупи в ковдру та закопав їх неподалік від першого місця поховання».

5 травня 1945 року тіла фюрера та його дружини знову викопали, поклали у ящик від снарядів та під керівництвом начальника 79-го батальйону Івана Клименка доправили у 496-й госпіталь. Після ексгумації тіло Адольфа Гітлера поховали у районі міста Бух.

Однак через кілька днів в могилі очільника Третього Рейху хтось покопирсався. Ймовірно, шукали золото. Тому тіло Гітлера знов довелося ексгумувати та перезахоронювати у місті Фінов, пише Focus.

22 травня обвуглений труп Гітлера знову ексгумували та захоронили. Наступного разу фюрера «потурбували» 3 червня 1945 року. Під керівництвом російського генерала Мешика тіло Адольфа поховали на околиці міста Ретенов. А вже в червні 1945 року останки вождя нацистської Німеччини, які вже почали розпадатися на окремі кістки, поховали в лісі поблизу міста Штендаль, розповідає Арман Фурер.

13 січня 1946 року тіло Гітлера поховали в дворі будинку по вулиці Вестендштрассе, 32 у місті Магдебург. До цього їх досліджували, аби встановити справжню причину смерті фюрера. 21 грудня 1946 року ящик з трупом викопали з могили та поховали у гаражі в дворі радянського військового містечка.

Наступного разу про поховання Гітлера згадали 5 квітня 1970 року, коли СРСР мав передати територію містечка ГДР. П’ятеро офіцерів КДБ переклали кістки у ящики з -під автоматів Калашнікова й перевезли на територію казарми 248-го гвардійського мотострілкового полку. Там ящики поклали під поріг моргу, облили бензином та спалили, — додає Арман Фурер.

Схожі новини