Передплата 2024 «Добра кухня»

Поліцейське свавілля на Київщині: жертва зґвалтування розповіла, як все було насправді

  • 25.05.2020, 17:35
  • 1 969

Оперуповноважений та начальник одного з секторів Кагарлицького відділення поліції Київщини, які познущалися над жінкою та чоловіком, хотіли закрити "глухар"

Увечері в п'ятницю двоє молодших офіцерів — співробітник превенції і дільничний — прийшли до місцевої мешканки 26-річної Н. і заявили, що їй необхідно пройти з ними до міськвідділу у зв'язку з підозрою в скоєнні крадіжки, пише «Страна» із посиланням на джерела серед правоохоронців.

«Жінка з соціально-незахищеної і неблагополучної сім'ї, вже неодноразово притягувалася до адміністративної відповідальності за дрібні крадіжки. Насправді, до крадіжки вона не мала ніякого відношення, поліцейські просто намагалися закрити „глухар“ для галочки і повісити крадіжку на неї», — розповіло джерело.

За словами поліцейського, жінку відвезли у відділок. Зачинивши кабінет на ключ, двоє поліцейських приступили до «допиту», в ході якого били жінку і ґвалтували по черзі, причому кожен з них допомагав колезі тримати руки жертви.

Читайте також: Сімох поліцейських, які заплющили очі на зґвалтування дівчини-сироти, покарали

Все це, за словами потерпілої, відбувалося кілька годин поспіль. Її кати час від часу «відпочивали» — пили горілку. Іноді намагалися залити їй горілку насильно в горло. У проміжках між зґвалтуваннями, знову били жінку і погрожували їй смертю, мовляв відвезуть в ліс і закопають.

Також поліцейські робили «слоника» чоловікові, якого привезли в якості свідка. Йому перекривали повітря через протигаз і били палицею по голові. Також погрожували його зґвалтувати.

«Після того, як потерпіла звернулася в лікарню з явними ознаками насильства, — подряпинами та синцями на тілі та статевих органах — і розповіла все лікарям, медики подзвонили в поліцію і повідомили про подію», — пояснив співрозмовник.

Підозрювані поліцейські 29 та 35 років перебувають в ізоляторі тимчасового тримання. Найближчим часом суд обере їм запобіжні заходи. Слідство наполягатиме на триманні під вартою без права на заставу. Голова Нацполіції Ігор Клименко звільнив поліцейських, відсторонив від виконання службових обов'язків керівництво відділу та ухвалив рішення про розформування підрозділу і переатестацію всього особового складу Кагарлицького В П.

Схожі новини