Передплата 2024 «Добрий господар»

ОПУ знав про "плівки Єрмака" ще влітку: Гео Лерос вразив черговою заявою

  • 22.05.2020, 14:15
  • 1 031

В Офісі президента знали про так звані плівки Єрмака ще до їх оприлюднення, але приховали корупційний злочин

Про це повідомляє Гео Лерос на своїй сторінці у фейсбуці.

«Сьогодні я написав заяву про злочин, про який заявив президент на прессконференції.

Якщо правоохоронці не внесуть відомості про злочин в ЄРДР, я буду домагатися цього через суд.

Для мене дуже дивним є той факт, що плівки в Офісі Президента бачили «ще влітку і в вересні», де видно, що Денис Єрмак проводить переговори про продаж посад, але навіть після цього, його ніхто не зупинив".

Йдеться про заяву президента на пресконференції 20 травня, коли він заявив, що знає, хто робив записи, для чого їх робив і хто хотів цими записами його шантажувати.

За словами Лероса, він вважає, що ніхто не має права шантажувати президента, тому що це «серйозний злочин», і він хоче «відкритого розслідування, щоб винний поніс покарання за злочин, за який передбачено від 3 до 5 років позбавлення волі».

Нардеп вимагає встановити, хто з посадових осіб Офісу президента отримав відеозаписи, на яких Денис Єрмак проводить співбесіди на вищі державні посади і домовляється про винагороду, і «приховав корупційний злочин, ставши його співучасником».

За словами Лероса, у результаті таких дій, злочинці могли бути попереджені, а це допомогло їм «замести сліди, тобто, зупинити призначення на посади, які обговорювалися на плівках».

Читайте також: Масштаби вражають: Лерос оприлюднив докази безпрецедентної корупції топ-чиновників

Нардеп зазначив, що сам, як законослухняний громадянин, отримавши плівки із записами корупційних злочинів, «негайно написав заяву в НАБУ і зробив цю інформацію публічною, розуміючи, що тільки гласність — це шанс перешкодити правоохоронцям „злити“ справу».

За словами Лероса, судячи з того, що в Офісі президента знали про плівки ще влітку, а Денис Єрмак продовжував ходити в ОПУ «просувати свої дослідницькі проєкти», діяльність Дениса Єрмака могла бути санкціонована в офісі.

Нагадаємо, 20 травня президент Володимир Зеленський заявив, що в справі так званих «плівок Єрмака» немає складу злочину, і він знає, хто стоїть за цими записами.

Схожі новини