Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Львівська поліція оштрафувала лікарку, яка вимагала хабар за довідку про інвалідність

  • 22.05.2020, 12:35
  • 955

Шевченківський районний суд Львова визнав винною у хабарництві лікарку-неврологиню міської дитячої клінічної лікарні Любов Куртяк

Їй призначили покарання у вигляді 11,9 тис. грн штрафу, повідомляє Zaxid.net.

Як вказано у вироку суду, до Любов Куртяк звернулась львів’янка для проходження обстеження своєї доньки, щоб підтвердити діагноз «Дитячий церебральний параліч, спастичний тетрапарез зі стійкими руховими розладами. ЗПМР». 27 березня 2019 року лікарка-неврологиня у своєму робочому кабінеті сказала, що їй треба заплатити 7 тис. грн. Хабар Любов Куртяк вимагала за формулювання діагнозу, оформлення медичної документації (витягу з медичної картки), що мало бути підставою для призначення та виплати соціальної допомоги на дитину з інвалідністю віком до 18 років.

Згідно з вироком суду, 5 квітня жінка прийшла до лікарки ще раз. Любов Куртяк заявила, що готова надати усі необхідні документи та запитала, чи принесла вона гроші. У жінки була лише тисяча гривень, Любов Куртяк повідомила, що цього недостатньо і 8 квітня вона має принести ще 6 тис. грн. Після передачі решти хабара лікарку затримали правоохоронці.

Читайте також: У Києві на хабарі $ 20 тисяч доларів спіймали лікаря-трансплантолога

У судовому засіданні Любов Куртяк заперечила свою провину. За словами лікарки, жінка підкинула їй гроші і сама неодноразово провокувала на отримання хабара.

Дослідивши усі докази у цій справі, зокрема аудіо- та відеоматеріали, суддя Юрій Донченко визнав Любов Куртяк винною у хабарництві та призначив їй 11,9 тис. грн штрафу. На вирок суду ще може бути подана апеляція.

Схожі новини