Передплата 2024 «Добрий господар»

Правоохоронці розкрили таємницю "мандрівного львівського сміття"

  • 21.05.2020, 16:55
  • 1 013

У Львові правоохоронці викрили схему розкрадання державних коштів на вивезенні та захороненні твердих побутових відходів

Як пише «Четверта студія», на сайті Г У Нацполіції у Львівській області відділ комунікації Головного управління Національної поліції у Львівській області повідомив, що, як встановили правоохоронці під час досудового розслідування, зловмисники, за сприяння посадових осіб підприємств, які здійснюють вивіз сміття, організували схему розкрадання бюджетних коштів.

Зловмисники підробляли документи, вказуючи, що тверді побутові відходи перевозяться на сміттєзвалища Київської, Житомирської та інших областей, при цьому завищуючи вартість вивезення. Однак поліцейські встановили, що вивезені зі Львова відходи незаконно закопували на Львівщини.

Наразі проводяться санкціоновані обшуки на території Львівської, Київської та Івано-Франківської областей — у місцях роботи та проживання зловмисників, а також незаконного захоронення твердих побутових відходів.

Читайте також: Вивезення львівського сміття в інші області Садовий назвав свідомою провокацією

За фактом слідчі відкрили кримінальне провадження за ч. 3 ст. 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) та ч.1 ст. 239 (Забруднення або псування земель речовинами, відходами чи іншими матеріалами, шкідливими для життя, здоров’я людей або довкілля, внаслідок порушення спеціальних правил, якщо це створило небезпеку для життя, здоров’я людей чи довкілля) К К України. Санкція статей передбачає покарання — позбавлення волі від трьох до восьми років.

Схожі новини