Передплата 2024 ВЗ

"На вулиці відчувається запах газу": у центрі Одеси обвалився житловий будинок

  • 18.05.2020, 19:15
  • 999

Інцидент стався на вулиці Торговій, 20, на місці працюють рятувальники і медики

У понеділок, 18 травня, в Одесі обвалилася частина будинку, під завалами опинилися кілька квартир. Про це повідомили у Державній службі з надзвичайних ситуацій.

«18 травня о 16:25 хв. у м. Одеса по вул. Торгова, 20 сталося частковий обвал стіни житлового будинку (з 1 по 3 поверхи)», — зазначили у ДСНС.

Повідомляється, що до ліквідації наслідків руйнування будинку від ДСНС залучено 42 особи та 9 одиниць техніки.

«Проводяться роботи з пошуку постраждалих та розбору зруйнованих будівельних конструкцій. Інформація щодо жертв та постраждалих уточнюється», — повідомили рятувальники.

Читайте також: Трагедія у Дрогобичі: обвал будинку не пов'язаний з природним газом

Обвалилася частина стіни, в якій знаходиться приблизно 6−7 квартир, розповіли в ДСНС області виданню Odessit.

За однією з версій, інцидент міг статися через ремонтні роботи, які проводилися в будинку.

Очевидці також розповіли, що на вулиці відчувається запах газу.

«По сусідству зі зруйнованим будинком раніше були лазні. Їх знесли, щоб зробити новобудову. На ділянці вже почали рити котлован… За словами мешканців прилеглих будинків, останнім часом тут вели роботи по демонтажу бетонної основи колишньої лазні. А взимку будівельники пошкодили теплотрасу, і люди, що живуть тут, сиділи без тепла», — пишуть місцеві ЗМІ.

«У будинку заселено 30 квартир, прописано 41. Наразі співробітники департаменту та ЖКС „Порто-Франківський“ намагаються з'ясувати, хто теоретично може бути під завалами. Опитують мешканців будинку, хто міг бути в зруйнованих квартирах», — заявили у «Думській» — муніципальному департаменті міського господарства. Також, як пише видання, будинок зведений у 1890 році.

Про постраждалих інформації поки що немає.

Схожі новини